1,5 kg cukinii
0,5 kg cebuli
3 duże papryki
Cukinię zetrzeć na grubym tarku ( nie obierać ze skórki), cebulę i paprykę pokroić w paski i zasolić na 1 godzinę 2 łyżkami soli.Po godzinie gotować 30 minut aż zmięknie i zmiksować całość.Dodać 1 łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki ostrej papryki,25 dag cukru,pół szklanki octu,3 koncentraty pomidorowe, 1 łyżeczka curry.Gotować wszystko 10 minut i gorące nakładać do słoików.Pasteryzować 15-20 minut.
Nigdy nie wiedziałam co zrobić z cukinią z własnego ogródka.Dzięki przepisowi na słodko kwaśną cukinię oraz keczup nie muszę jej już wyrzucać. W keczupie nie czuć wcale smaku cukinii.Smakuje świetnie.
0,5 kg cebuli
3 duże papryki
Cukinię zetrzeć na grubym tarku ( nie obierać ze skórki), cebulę i paprykę pokroić w paski i zasolić na 1 godzinę 2 łyżkami soli.Po godzinie gotować 30 minut aż zmięknie i zmiksować całość.Dodać 1 łyżeczkę pieprzu, pół łyżeczki ostrej papryki,25 dag cukru,pół szklanki octu,3 koncentraty pomidorowe, 1 łyżeczka curry.Gotować wszystko 10 minut i gorące nakładać do słoików.Pasteryzować 15-20 minut.
Nigdy nie wiedziałam co zrobić z cukinią z własnego ogródka.Dzięki przepisowi na słodko kwaśną cukinię oraz keczup nie muszę jej już wyrzucać. W keczupie nie czuć wcale smaku cukinii.Smakuje świetnie.
Komentarze
Prześlij komentarz