2 kg obranych ogórków
1 kg cebuli
0,5 kg marchwi
Ogórki poszatkowane w talarki i skrojoną cebulę zasolić na 2 godziny.Odstawić .Marchewkę podgotować tak ,żeby trochę zmiękła.
Zalewa:
0,5 szklanki octu
2 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
1 koncentrat pomidorowy 20 dag
Zalewę zagotować osobno. Ogórki i cebulę odcisnąć.Marchewkę odcedzić i wycisnąć z wody. Wszystko razem połączyć i zalać ugotowaną zalewą.Dodać koncentrat i wszystko wymieszać. Gotować ok.10 minut.Włożyć do słoików. Pasteryzować 5-10 minut
1 kg cebuli
0,5 kg marchwi
Ogórki poszatkowane w talarki i skrojoną cebulę zasolić na 2 godziny.Odstawić .Marchewkę podgotować tak ,żeby trochę zmiękła.
Zalewa:
0,5 szklanki octu
2 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
1 koncentrat pomidorowy 20 dag
Zalewę zagotować osobno. Ogórki i cebulę odcisnąć.Marchewkę odcedzić i wycisnąć z wody. Wszystko razem połączyć i zalać ugotowaną zalewą.Dodać koncentrat i wszystko wymieszać. Gotować ok.10 minut.Włożyć do słoików. Pasteryzować 5-10 minut
Komentarze
Prześlij komentarz