4 kg ogórków - obrać
1 kg papryki czerwonej
2 selery
1/2 kg cebuli
2 pory
Zagotować 9 szklanek wody z 1 szklanką soli.Wystudzić.Warzywa pokroić w kostkę, zalać zalewą na 2 godziny , następnie odcedzić.
Zalewa: 6 szkl. wody,
2,5 szkl. cukru
2,5 szkl. octu
Zalewę pogotować z przyprawami ( pieprz ziarnisty, cząber)10 min. Odcedzić przyprawy, dodać jarzyny, wymieszać.Włożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.
1 kg papryki czerwonej
2 selery
1/2 kg cebuli
2 pory
Zagotować 9 szklanek wody z 1 szklanką soli.Wystudzić.Warzywa pokroić w kostkę, zalać zalewą na 2 godziny , następnie odcedzić.
Zalewa: 6 szkl. wody,
2,5 szkl. cukru
2,5 szkl. octu
Zalewę pogotować z przyprawami ( pieprz ziarnisty, cząber)10 min. Odcedzić przyprawy, dodać jarzyny, wymieszać.Włożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.
Dodając do tej sałatki inne składniki można zrobić pyszną i szybką sałatkę . Warzywa odcedzić, dodać groszek z puszki, kukurydzę , jaja, majonez, śmietanę .Doprawić do smaku.Pycha.
Komentarze
Prześlij komentarz