Składniki:
3 kg cukinii
1 kg cebuli
7-8 marchewek
łyżka soli
Zalewa: 1 szkl.octu 10 %, 6 szklanek wody, 3/4 szkl.cukru
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce lub pokroić w małe słupki, cebulę pokroić w piórka.Każde warzywo włożyć do osobnej miski, posolić.Odczekać 2 godziny, pomieszać, dodać marchew startą w grube wiórki,wymieszać.Zalać gorącą zalewą.Gotować 10 min.Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć, pasteryzować 10-15 minut.
3 kg cukinii
1 kg cebuli
7-8 marchewek
łyżka soli
Zalewa: 1 szkl.octu 10 %, 6 szklanek wody, 3/4 szkl.cukru
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce lub pokroić w małe słupki, cebulę pokroić w piórka.Każde warzywo włożyć do osobnej miski, posolić.Odczekać 2 godziny, pomieszać, dodać marchew startą w grube wiórki,wymieszać.Zalać gorącą zalewą.Gotować 10 min.Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć, pasteryzować 10-15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz