Składniki:
Piec w piekarniku 200 stopni ( lub termoobieg 160 stopni) 20 do 30 minut
Danie proste i szybkie.Można podawać np. z bagietką
4 steki z karczku
sól, pieprz i papryka
50 g oleju
1 łyżkę curry
6 cebul( ok.300 g)
1/8 l wody
1/8 l wody
przecier pomidorowy( 140 g)
250 g pieczarek
50 g masła
śmietanka 30 % ( 200g)
Mięso rozbić, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podpiec na oleju, po 3 minuty z każdej strony. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Do tłuszczu pozostałego z pieczenia, wsypać curry i cebulę pokrojoną w plasterki i przysmażyć. Cebulę wyłożyć na mięso. Na patelnię wlać wodę, przecier pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, wylać na cebule. Pieczarki pokroić w plasterki, przypiec około 10 min, na maśle, doprawić sola i pieprzem. Dodać śmietanę .Pieczarki ułożyć na pozostałych składnikach w naczyniu.
Mięso rozbić, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podpiec na oleju, po 3 minuty z każdej strony. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Do tłuszczu pozostałego z pieczenia, wsypać curry i cebulę pokrojoną w plasterki i przysmażyć. Cebulę wyłożyć na mięso. Na patelnię wlać wodę, przecier pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, wylać na cebule. Pieczarki pokroić w plasterki, przypiec około 10 min, na maśle, doprawić sola i pieprzem. Dodać śmietanę .Pieczarki ułożyć na pozostałych składnikach w naczyniu.
Danie proste i szybkie.Można podawać np. z bagietką
Komentarze
Prześlij komentarz