Składniki: 6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. (Białka ubijam chwilkę mikserem i dodaję do nich cukier i wtedy ubijam do sztywności, po ubiciu dodać żółtka i delikatnie wymieszać)
2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
3.Wylać na formę do pieczenia( dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub natrzeć tłuszczem, nie smarować boków blaszki, wtedy biszkopt nie urośnie)
4 .Piec w temp. 160-180 stopni około 30- 40.min.( podczas pieczenia nie otwierać piekarnika bo biszkopt upadnie)
1 szklanka cukru
1 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. (Białka ubijam chwilkę mikserem i dodaję do nich cukier i wtedy ubijam do sztywności, po ubiciu dodać żółtka i delikatnie wymieszać)
2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
3.Wylać na formę do pieczenia( dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub natrzeć tłuszczem, nie smarować boków blaszki, wtedy biszkopt nie urośnie)
4 .Piec w temp. 160-180 stopni około 30- 40.min.( podczas pieczenia nie otwierać piekarnika bo biszkopt upadnie)
Komentarze
Prześlij komentarz