Chlebek zawijany
Ciasto:
1/4 l wody
20 g drożdży
200 g serka topionego ziołowego
2łyżki cukru
1 łyżeczka soli
600 g mąki
Wszystkie składniki wymieszać, gdyby się kleiło dodać troszkę mąki. Zostawić na 20 minut.
Masa :
Wariant 1 - 100 g margaryny roztopić na patelni dodać torebkę zupy cebulowej
Wariant 2 - Na margarynie podsmażyć cebulkę ,dodać tuńczyka z puszki
Ciasto rozwałkować ,położyć masę wariant pierwszy lub drugi na to i zawinąć.
Piec 25 minut 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu pokroić w grubsze plastry.Smakuje super do barszczyku .
Ciasto:
1/4 l wody
20 g drożdży
200 g serka topionego ziołowego
2łyżki cukru
1 łyżeczka soli
600 g mąki
Wszystkie składniki wymieszać, gdyby się kleiło dodać troszkę mąki. Zostawić na 20 minut.
Masa :
Wariant 1 - 100 g margaryny roztopić na patelni dodać torebkę zupy cebulowej
Wariant 2 - Na margarynie podsmażyć cebulkę ,dodać tuńczyka z puszki
Ciasto rozwałkować ,położyć masę wariant pierwszy lub drugi na to i zawinąć.
Piec 25 minut 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu pokroić w grubsze plastry.Smakuje super do barszczyku .
Komentarze
Prześlij komentarz