Pasztet z selera

Składniki:
500 g selera
1 cebula
125 g masła
1/2 szklanki wywaru grzybowego
1 łyżka sosu sojowego
2 ząbki czosnku
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
2 łyżki chrzanu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka pieprzu
sól
Przygotowanie:
Seler i cebule zetrzeć na tace o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan  i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą.Piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni ( góra/ dół)

Komentarze