Tort serowy

Ciasto:  
150 g miękkiego masła
150 g cukruopakowanie cukru waniliowego3 jajka125 g mąki pszennej25 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masło ubić mikserem, dodawać powoli cukier z cukrem waniliowym, dodawać jajka( pojedynczo , każde ubijać pół minuty)
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej.
Wyłożyć do tortownicy ( 28 cm )wyłożonej papierem do pieczenia.
 Piec 25-do 30 minut w temperaturze 170-200 stopni Celsjusza
Masa:
Opakowanie żelatyny - dodać 8 łyżek zimnej wody( wymieszać i pozostawić na 10 minut)
2 żółtka wymieszać z 8 łyżkami soku z cytryny ,dodać 
150 g cukru ( ubić mikserem)dodać 
1000 g twarożku ( taki z pojemniczka)
Żelatynę podgrzać ( nie gotować ) aż się rozpuści , odczekać chwilę żeby troszkę ochłodła.Do żelatyny dodać trochę masy serowej, i całość wymieszać z resztą kremu.
500 ml śmietany słodkiej  ubić
2 białka ubić
Śmietanę i ubite białka dodać powoli do masy serowej.
Ciasto przeciąć , wyłożyć masą ( górną część ciasta przed położeniem na kremie pokroić na 16 kawałków- żeby się potem w całości lepiej kroiło)


Włożyć do lodówki.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Smacznego!!!!!


 
torta kase sahne recipe

Komentarze